Skip to content

Yoğun bakımda nöbetçi askerle ölümü bekliyor

December 20, 2014

MEHMET CANPOLAT ‘Hayata Dönüş Operasyonu’ sırasında Gebze Kapalı Cezaevi’nde yaralanan Mehmet Canpolat, daha sonraki yıllarda KOAH hastalığına bağlı olarak bir gözünü de kaybetti. Beyninde tümör oluşan ve bilinci kapanan Canpolat yoğun bakımda tahliye bekliyor…

BURCU KARAKAŞ İstanbul

Kandıra F Tipi Cezaevi’nde bulunan, hafızasını yitirdikten sonra hastaneye kaldırılan hasta mahkum Mehmet Canpolat, kapısında nöbetçi askerlerin bulunduğu yoğun bakım servisinde tedavisi devam ediyor. Mehmet Canpolat (48) “Komünist Parti-İnşa Örgütü” (KP-İÖ) davasından müebbet hapis cezasına mahkum edildi. 18 yıldır cezaevinde bulunan Canpolat, 19 Aralık ‘Hayata Dönüş Operasyonu’ sırasında Gebze Kapalı Cezaevi’nde bulunuyordu. Koğuşlara atılan gaz bombalarından biri göğsüne isabet eden Canpolat, o günden itibaren hem göğüs ağrısı hem de nefes darlığı çekmeye başladı. Canpolat, bir süre sonra ise KOAH hastası oldu. Bir gözü kör olan ve hareket edemez hale gelen Canpolat için savcılığa ve cezaevi idaresine yapılan başvurular sonuçsuz kaldı. Son olarak, günden güne durumu kötüye giden Canpolat, 7 Aralık’ta konuşma yetisini ve hafızasını yitirdi. Bunun üzerine Kandıra F Tipi Cezaevi’nden Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Beyninde tümör saptanan ve hayati tehlikesi bulunan Canpolat’ın halen yoğun bakım servisinde tedavisi sürüyor.

‘Başvuru 10 aydır sonuçlanmadı’
Hasta mahkumun avukatı Gülizar Tuncer, 10 ay önce başvurdukları infaz ertelemesinin henüz sonuçlanmadığını belirtti ve “Bir gözü görmüyor, kafasında tümör var. Doktorlar ölmek üzere olduğunu söylediler. Yoğun bakım servisi önünde askerler bekliyor. İçeri girerken bile benimle geliyorlar” dedi.

http://www.milliyet.com.tr/yogun-bakimda-nobetci-askerle-gundem-1987168/

No comments yet

Leave a comment