Skip to content

Press TV Haber Müdürü Hamid Emadi: Olayın kaza olduğuna inanmıyoruz

October 21, 2014

Suruç’ta araba kazasında hayatını kaybeden Lübnan asıllı ABD’li gazeteci Serena Shim’in mensubu olduğu Press TV kanalının Haber Müdürü Hamid Emadi, Milliyet’e yaptığı açıklamada, “Kaza olduğuna inanmıyoruz, daha fazla bilgiye ihtiyacımız var. Uluslararası camia bu şüpheli olayı araştırmalı. ABD’den de bir an önce bu olaya tepki göstermesini bekliyoruz” dedi. Öte yandan, Shim’in ailesi de kazaya inanmadıklarını, yasal süreç başlatacaklarını dile getirdi. ss

BURCU KARAKAŞ

İran’ın İngilizce yayın yapan televizyon kanalı Press TV’nin 8 yıllık muhabiri Serena Shim, önceki gün Suruç’ta geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetmişti. İki çocuk annesi olan Lübnan asıllı ABD’li gazetecinin, bir süre önce ajanlıkla suçlandığının iddia edilmesi, ölümüyle ilgili soru işaretlerinin oluşmasına neden oldu. Shim’in ailesi, Press TV’ye yaptığı açıklamada, olayın kaza olduğuna inanmadıklarını, konuyla ilgili olarak yasal süreç başlatacaklarını söyledi. Press TV’nin internet sitesinde yer alan habere göre, Shim ailesi, Türk hükümetinin Shim’in ölümünden sorumlu olduğunu söyledi.

“ABD tepki vermeli”

Press TV Haber Müdürü Hamid Emadi ise, olayla ilgili olarak Milliyet’e konuştu. Emadi, olayın kaza olduğuna inanmadıklarını, Türkiye tarafından etkin bir soruşturma yürütülmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:
“Arkadaşımızı trajik bir şekilde kaybettik. 2012’de Suriye’de hayatını kaybeden meslektaşımız Maya Nasser’den sonra ikinci kaybımız oldu. Çok üzgünüz. Serena, Bağdat Kiev, Donetsk gibi çatışma bölgelerinde çalışmış bir muhabirdi. Son olarak Kobani olaylarını takip etmek için kendi isteğiyle Türkiye-Suriye sınırındaydı. Oradan bize özel haberler ve röportajlar geçiyordu. Türk hükümetinin politikaları ile ilgili haberler yapıyordu. Bölgede bulunan en iyi yabancı gazetecilerden biriydi, öyle de hatırlanacak. Türkiye’den etkin soruşturma yürütülmesini istiyoruz. Kaza olduğuna inanmıyoruz, daha fazla bilgiye ihtiyacımız var. Uluslararası camia bu şüpheli olayı araştırmalı. Ayrıca ABD’den de bir an önce bu olaya tepki göstermesini bekliyoruz.”

“James Bond filminde değiliz”

Emadi, Shim’in ölümünün ardından Türk yetkililerden bilgi talep etmelerine rağmen herhangi bir cevap alamadıklarını, gerçekler ortaya çıkana kadar olayın peşini bırakmayacaklarını belirterek, sözlerine şöyle devam etti:
“Türkiye’nin Press TV olarak neden bizimle muhatap olmadığını bilmiyorum. İstanbul’dan bir arkadaşımız Serena’nın ölümünden hemen sonra olay yerine gitti. Ancak ne polis ne de başka bir yetkili kendisiyle tek bir bilgi paylaştı. Türk hükümeti sağolsun, şu anda konuyla ilgili hiçbir ayrıntı bilmiyoruz. Tamamen karanlıktayız. Olayın nasıl gerçekleştiğini bilmiyoruz. Bu karanlık kaldırılmalı ve olay derhal aydınlatılmalı. Muhabirimize ne olduğunu bilmeliyiz. Serena’nın ajanlıkla suçlandıktan yalnızca 2 gün sonra bir trafik kazasında öldüğü söyleniyor. Bu, normal bir durum değil. James Bond filminde değiliz, gerçek hayat hikayesinden bahsediyoruz. Gerçekler ortaya çıkana kadar olayın peşini bırakmama konusunda kararlıyız.”

http://www.milliyet.com.tr/otelde-tehdit-iddiasi-gundem-1957636/

No comments yet

Leave a comment